Apel për pagesën e kontributeve të ndryshme për Qendrën Islame Shqiptare në Kassel

Të nderuar vëllezër dhe motra! Është traditë që besimtarët kontributet e tyre të ndryshme më së shumti i paguajnë gjatë muajit Ramazan, por ja siç e dimë të gjithë, për shkak të virusit korona të…

Imsakija e Ramazanit 2020

Pritja e muajit madhështor Ramazan në kohën e korona virusit

Të nderuar vëllezër dhe motra, paqa dhe mëshira e Allahut xh.sh. qoftë mbi ju! Vëllezër dhe motra jemi në fund të muajit të bekuar Shaban dhe pas këtij muaji fillon muaji madhështor muaji i Ramazanit,…

Durimi dhe qëndresa

Të nderuar vëllezër dhe motra, Esselamu Alejkum ve Rahmetullah, paqa dhe mëshira e Allahut qoftë mbi ju. Në fjalimin e kësaj dite të xhumasë do të flasin për durimin dhe qëndresën që duhet pasur besimtari…

Fjalimi i ditës së Xhumasë

Të nderuar vëllezër dhe motra, Sot është dita e xhuma, ditë e bekuar, dita më e vlershme e javës, ditë e ibadetit dhe e lutjes së përbashkët, dita e namazit të xhumasë me të cilën…